services

onze diensten

Geluidstechnieker zonder installatie

Startend bij 75€, enkel voor beginnende bands.
We vinden het heel belangrijk dat, zelfs bij beginnende bands, het geluid zo goed mogelijk is. Daarom geven de voorkeur aan de vorige formule (zie boven), aangezien we dan zeker weten dat we kwalitatief materiaal ter beschikking hebben. Als we op voorhand de garantie hebben dat kwalitatief materiaal van de band of organisator ter beschikking is, kunnen we ook zonder installatie ingehuurd worden. In dit geval vragen we om met ons hierover te overleggen. We kunnen advies geven over welk materiaal jullie of de organisator minimaal moet voorzien om het optreden op een kwalitatieve manier te versterken. We bekijken ook met jullie hoe je de creatieve kant van het geluid ziet. Optie: als je dat graag wil kunnen we hiervoor een repetitie bijwonen. In deze formule is geen huur van materiaal voorzien, enkel het loon van de technieker en verplaatsingskosten tot een straal van 15 km rond Gent centrum. Als je ook materiaal wenst te huren, bekijk dan de formule hierboven.
Tin Soldier in the Underwoods

Live-opnames

Startend vanaf 50,00 EUR in combinatie met formule 1

Wil je graag een live multitrack opname van je optreden om tot demo te verwerken of om te gebruiken als oefenmateriaal? Als je een technieker en installatie van VZW YPIA inhuurt kan je voor een kleine meerprijs ook multisporen opnames laten maken van je optreden. Omwille van technische redenen kan dit enkel als wij de volledige techniek van je optreden verzorgen (dus je huurt ook een installatie en technieker van VZW YPIA).

Wil je dat dit materiaal ook gemixt wordt door ons? Contacteer ons dan om de prijs te bespreken.

DEMO-opnames

Startend vanaf 250,00 EUR - pakket afhankelijk

Wil je als band graag je eerste demo opnemen? Bij VZW YPIA kan je een technieker en materiaal huren om demo-opnames te maken. We kunnen een studio voorzien of indien gewenst op locatie komen opnemen. Je kan kiezen om daarna zelf te mixen, dan bezorgen we je de tracks van de opnames. Wij kunnen ook voor jullie een mix maken en je doorverwijzen naar goede mastering techniekers. Je kan ook bij ons aankloppen met zelf gemaakt opnames om ze door ons te laten mixen.

De prijs voor je project hangt af van het aantal songs, de bezetting, wel of geen mix,  … Contacteer ons daarom om de prijs te bespreken voor je specifieke project. Om je een idee te geven: voor 250,00 EUR bieden we één dag studio met technieker, één dag mixen en de mastering voor een 3-tal songs.

Training en coaching

Startend vanaf 25,00 EUR in combinatie met optie 1

Wil je graag geïnformeerd de juiste microfoon kiezen voor je stem of instrument? Wil je eindelijk weten hoe je een micro moet richten om zo min mogelijk kans te hebben op feedback en toch een goede klank te krijgen?

Of wil je weten hoe ver je de micro moet houden voor een voller stemgeluid, of juist het omgekeerde? Wil je graag weten wat de beste plaatsing is voor monitors en zaalversterking?

Of wil je de bediening van een eenvoudige mengtafel onder de knie krijgen?

De techniekers van VZW YPIA bieden workshops aan individuen of groepen (max 5 personen per workshop) die graag iets meer over geluidstechniek willen weten. Het doel is je als zanger(es) of muzikant de juiste ‘tricks’ mee te geven zodat je zelf beter weet hoe je met techniek moet omgaan in live situaties. Je krijgt de kans om met je eigen instrument dingen uit te proberen. 

Workshop microfoontechniek (1h): 25,00 EUR.

Workshop basis geluidstechniek voor muzikanten (4h): 75,00 EUR.

Daarnaast bieden we ook muzikale coaching aan. Wil je feedback over arrangementen? Opbouw van een song of sound? Samenspel? We komen graag naar een repetitie of optreden om erna samen te zitten en onze mening te delen met jullie.

Coaching en feedback (1 sessie): 25,00 EUR